Historie

Frivilligcenter Langelands historie begynder i 2012, da frivillige repræsentanter og kommunale nøglepersoner fra Langeland tager på inspirationstur til Frivilligcenter Lolland. De besøgende er begejsterede for det, som frivilligcentret kan på Lolland, og derfor besluttes det at ansøge Socialministeriet om midler til at etablere et frivilligcenter på Langeland. 

I begyndelsen af 2013 imødekommes ansøgningen, og i maj måned afholdes stiftende generalforsamling for foreningen "Frivilligcenter Langeland". Frivilligcentrets bestyrelse ansætter centrets første daglige leder.

I 2014 får Frivilligcenter Langeland sine fysiske rammer i form af lokalerne på Fredensvej 1 i Rudkøbing. Foreningsmedlemmer og øvrige frivillige på Langeland kan nu benytte frivilligcentrets faciliteter og dagligt møde medarbejderne i centret.

Siden da er brugen af huset år for år blevet udvidet med nye foreninger og frivillige, som dagligt kommer i huset. Frivilligcentrets medarbejdere har løbende igangsæt nye samarbejder, aktiviteter og indsatser og arbejder hver dag for at understøtte det frivillige engagement på Langeland.