Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Projekter

Trivselsgrupper

Oplever dit barn udfordringer i forbindelse med skilsmisse, sygdom, selvværd eller mobning?
- Så lad en trivselsgruppe være en del af løsningen!

Det centrale i en trivselsgruppe er, at jævnaldrende børn åbner sig op for hinanden og taler om en fælles oplevet problematik fx skilsmisse, sygdom, lavt selvværd, ensomhed eller mobning. Børnene i trivselsgrupperne har måske forskellige baggrunde, men går alligevel rundt med de samme tanker, overvejelser og bekymringer, som de har behov for at dele med andre børn og neutrale voksne.

Succesen med trivselsgrupper ligger derfor primært i de ressourcer, børnene selv finder ud af, at de har, når de lytter opmærksomt til hinanden, spejler sig i hinandens historier, udveksler gode råd og hen ad vejen opdager, at andre har lignende udfordringer, tanker og følelser.

Trivselsgruppernes potentiale

Frivilligcenter Langeland har et stort netværk af fagpersoner indenfor børne- og ungeområdet, som der samarbejdes med i forbindelse med udviklingen af nye grupper. Centrets faglige samarbejdspartnere bekræfter, at der er mange børn som vil have glæde af gruppesamtaler med jævnaldrende. Selvom man har et godt forhold internt i familien, kan børn godt gemme deres bekymringer væk, af frygt for at gøre mor eller far kede af det. Derfor giver det et andet rum til at fortælle og reflektere, når de møder en neutral voksen og ikke mindst de andre børn i gruppen.

Hvor:

Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1, Rudkøbing og Ørstedskolen

Hvornår:

Der er løbende tilmelding til trivselsgrupperne. Når vi har samlet en 4 – 5 jævnaldrende børn, som ønsker at mødes om den samme problemstilling, aftaler vi i fællesskab et ugentligt mødetidspunkt. Gruppen mødes én time hver uge over en periode af 8 uger.

Spørgsmål og tilmelding:


Ønsker du at vide mere om trivselsgruppen og/eller tilmelde dit barn, så kontakt:
Leder af Frivilligcenter Langeland, Nina Andersen
tlf.: 20 80 45 33
Mail: nina@frivilligcenterlangeland.dk

 

Hjerter

  • Hvor findes viden om foreningslivet? Læs mere
  • Hvad findes af selvhjælpsaktiviteter? Læs mere
  • Hvordan bliver jeg frivillig eller bruger? Læs mere
  • 1