Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Projekter

Frivillig i Projekt Hjerterum

I Projekt Hjerterum søger vi nye frivillige til at bidrage til øget trivsel blandt danske og syriske børn.

Konkret søger vi gruppeledere til nye trivselsgrupper for henholdsvis danske børn i alderen 7 - 12 år og syriske børn i alderen 8 – 19 år.

Som gruppeleder hjælper du børnene, som er samlet omkring en fælles problematik i deres liv f.eks. sorg, lavt selvværd, sygdom og skilsmisse, med at genfinde livsmod og glæde. Hovedformålet med gruppen er at give børnene en mulighed for at dele erfaringer, sorger og glæder med andre ligesindede. På den måde, er du som gruppeleder med til at forbygge mod dybere ar på sjælden.

Unikt for grupperne med syriske børn er, at de alle er samlet omkring det at være i eksil og de udfordringer de møder ved at skulle indgå i et nyt samfund og en ny kultur.

Lisbeth, som er frivillig i projektet, udtaler sig således, om dét at være gruppeleder:

”Det er en kæmpe gave at være med til at gøre en forskel for de børn, som kommer i trivselsgruppen, og har brug for at mødes med ligesindede. Det at lytte til og forstå den enkelte, er hvad jeg som frivillig kan tilbyde, og jeg ser frem til min dag med de dejlige børn – man giver og får meget igen. Som frivillig står jeg ikke alene, da der er kompetente ansatte, som bærer en stor det af projektet”

Som gruppeleder er du ikke professionel behandler, men du faciliterer ’blot’ samtaler og øvelser i samarbejde med en anden gruppeleder. Det er en fordel at have pædagogisk erfaring, men det vigtigste er, at du er nærværende, god til at lytte og rummelig.

Inden du starter som gruppeleder, vil du få en introduktion til selvhjælpsmetoden som vi bruger i grupperne og værktøjer til at være en god gruppeleder, så du kan føle dig tryg med opgaven.

Hvert trivselsgruppeforløb varer normalt 8 uger, hvor det forventes, at du kan ligge ca. 1,5 timer ugentligt +
forberedelse. Deltagelse i grupperne er gratis, og de foregår som udgangspunkt i Rudkøbing.

Vil du vide mere? Så kontakt:
Projektkoordinator, Louise Dyrholm
Tlf.: 20 80 45 33
Louise@frivilligcenterlangeland.dk

 

Hjerter

  • Hvor findes viden om foreningslivet? Læs mere
  • Hvad findes af selvhjælpsaktiviteter? Læs mere
  • Hvordan bliver jeg frivillig eller bruger? Læs mere
  • 1