Log på

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Projekter

Rekruttering af nye frivillige gruppeledere til Projekt Hjerterum

Efter sommerferien vil vi igen starte nye trivselsgrupper op for børn i alderen 7 - 12 år, hvorfor vi med lys og lygte leder efter nye frivillige gruppeledere.

Som frivillig gruppeleder i projekt Hjerterum er du ansvarlig for at facilitere selvhjælp for børn i form af samtaler og øvelser i en gruppe af op til seks børn. Som gruppeleder er du ikke professionel behandler, men et menneske, som i kraft af personlige egenskaber og egne erfaringer, bidrager til at opbygge et meningsfuldt fællesskab for børn.

I vores grupper hjælper vi børn i udsatte livssituationer, f.eks. sorg, sygdom og skilsmisse, med at genfinde livsmod og glæde. Hovedformålet med gruppen er at give børnene en mulighed for at dele erfaringer, sorger og glæder med andre ligesindede. På den måde, er du som gruppeleder med til at forbygge mod dybere ar på sjælden.

Frivillig Lisbeth udtaler sig således, om det at være gruppeleder:

”Det er en kæmpe gave at være med til at gøre en forskel for de børn, som kommer i trivselsgruppen, og har brug for at mødes med ligesindede. Det at lytte til og forstå den enkelte, er hvad jeg som frivillig kan tilbyde, og jeg ser frem til min dag med de dejlige børn – man giver og får meget igen. Som frivillig står jeg ikke alene, da der er kompetente ansatte, som bærer en stor det af projektet”

Inden du starter som gruppeleder, vil du få en introduktion til selvhjælpsmetoden og værktøjer til at være en god gruppeleder, så du kan føle dig tryg med opgaven. Det er en fordel at have pædagogisk erfaring, men det vigtigste er, at du er nærværende, god til at lytte og rummelig.

Hvert trivselsgruppeforløb varer normalt 8 uger, hvor det forventes, at du kan ligge ca. 1,5 timer ugentligt + forberedelse. Deltagelse i grupperne er gratis for børn og unge, og de foregår indtil videre i Frivilligcenter Langeland, Fredensvej 1, Rudkøbing.

Vil du vide mere? Så kontakt:

Projektkoordinator, Louise Dyrholm
Tlf.: 20 80 45 33
Louise@frivilligcenterlangeland.dk